Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αυθαίρετα: Εντός της εβδομάδας η παράταση

Το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να δώσει και νέα παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, πιθανότατα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
  Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Περιβάλλοντος αναμένεται να δώσει και νέα παράταση για τη δήλωση των συγκεκριμένων κατασκευών, πιθανότατα έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Επίσης, παραμένει ανοικτό και το ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων ή η παροχή δυνατότητας ειδικού διακανονισμού για ορισμένες περιπτώσεις.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι, το ΤΕΕ, που έχει αναλάβει όλη τη διαδικασία νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, έχει ζητήσει αρκετές φορές την παράταση του μέτρου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος όγκος δουλειάς. Θυμίζουμε ότι, έχει ήδη δοθεί μια παράταση μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου που, όπως όλα δείχνουν, δεν ήταν αρκετή…..

Τελεσίγραφο έστειλε εν τω μεταξύ ο αναπληρωτής υπουργός στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), το οποίο έχει εξαγγείλει ότι από την Πέμπτη διακόπτει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση στη Βουλή τροποποιήσεων των διατάξεων του νόμου για τον νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης.
Πηγή:  tovima.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου