Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Πολιτικος Μηχανικός:ο απόλυτος ορισμός...

Πολιτικός Μηχανικός προέρχεται από την λέξη Πολιτική που γενικά δεν είναι καλή ρίζα, εκτός εάν χρησιμοποιείται στον όρο Πολίτικη Κουζίνα η οποία τα σπάει. Οι Πολιτικοί Μηχανικοί προέρχονται απο το γένος Pimpus Mechanicius. Έχοντας τα 2 καταστρεπτικά χαρακτηριστικά Πολιτική και Pimp, γενικά φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνουν και προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν και δίκιο. Οι Πολ. Μηχ. χάρη στην σωτήρια παρουσία τους στον ελληνικό τομέα κατασκευών καλούνται και ως Σωτήρηδες (Σωτήρης, Ο).

Στα εργατικά τους "δικαιώματα" έρχονται σε αντιπαράθεση γενικά με ολους τους Μηχανικούς, Γεωλόγους, Δασολόγους, Δασοπόνους, αλλά και με τον Θεό. Για να το πετύχουν αυτό διδάσκονται μαθήματα από όλους τους κλάδους, ώστε να καταρτιστούν και να είναι σε θέση να βγουν με ισχυρά εφόδια στην αγορά εργασίας. Διάφορα ψαρωτικά μαθήματα όπως "Σχεδιασμός Αεροδρομιών", "Πολεοανομία", "Χωροαταξία και Κβαντική Τσιμεντοποίηση σε τρεις διαστάσεις", "Προεντεταμένο Σκυρόδεμα και Συμπληρώσεις Οπλισμένου Σκυροδέματος" (πςςςςς) και "Ειδικά Θέματα Λιμενικών Έργων" (κατεύθυνση ψαράδων). Το χειρότερο πράγμα είναι ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο κάθε Σωτήρης που παίρνει ενα πτυχίο ξέρει να τα εφαρμόζει όλα αυτά.

Παρόλα αυτά, το 95% των πτυχιούχων το ρίχνει στον τζόγο σε ένα παιχνίδι που ονομάζεται Αντιπαροχή. Σε αυτό το παιχνίδι σκοπός είναι σε πρώτο στάδιο να πάρεις το οικόπεδο ενός φουκαρά, να χτίσεις μια πολυκατοικία όπως-όπως, η οποία όμως θα χαρακτηρίζεται Πολυτελής Οικοδομή. Στο δεύτερο στάδιο θα πρέπει ο Πολ. Μηχ. να δείξει την εξυπνάδα του και να καταπατήσει οσο δυνατόν περισσότερους Πολεοδομικούς Κανονισμούς. Για κάθε έναν που καταπατάει παίρνει μια bonus-αύξηση στην τελική τιμή της οικοδομής. Το τρίτο και πιο δύσκολο στάδιο είναι να καταφέρει να πουλήσει τα διαμερίσματα που του έμειναν ΠΡΙΝ πέσει καμιά καταγγελία στο Πολεοδομικό για το κλείσιμο ημι-υπαίθριου χώρου, μετατροπή πιλοτής σε ψιλικατζίδικο κ.λ.π, και να την κάνει με ελαφρά.

Το υπόλοιπο 5% των πτυχιούχων ασχολείται επαγγελματικά με εντελώς άσχετα αντικείμενα - απο πληροφορική μέχρι οδηγοί ταξί. Σε κάθε περίπτωση, διατείνονται οτι η πολύπλευρη και ολοκληρωμένη κατάρτιση τους τους καθιστά ικανότερους επαγγελματίες απο τους κατέχοντες τον αντίστοιχο τίτλο.

Η μεγαλύτερή έχθρα των πολιτικών Μηχανικών είναι με τους Αρχιτέκτονες επειδή και οι 2οι νομίζουν ότι μπορούν να σχεδιάσουν σπίτια. Στην πραγματικότητα, οι πολιτικοί μηχανικοί δεν σχεδιάζουν σπίτια, αλλα χωροδικτυώματα - το τελικό αποτέλεσμα ειναι ενα πελώριο κλουβί κατατετμημένο σε πολλά μικρότερα. Η φρίκη είναι οτι εκει μέσα αναγκάζονται να ζήσουν άνθρωποι. Εν πλήρει αντιθέσει, οι Αρχιτέκτονες δεν σχεδιάζουν σπίτια αλλα "διερευνούν τα όρια της τέχνης της λειτουργικής αποδόμησης του αισθητικα συντεταγμένου χώρου". Η φρίκη ειναι οτι και εκεί, επίσης, αναγκάζονται να ζήσουν άνθρωποι.

Το κοινό χαρακτηριστικό Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών είναι ότι και οι 2 σπαταλάνε χώρο, όμως οι Πολ. Μηχ. το κάνουν πολύ πιο ωμά και αντρίκια.

Οι Πολιτικοί Μηχανικοί αυτή τη στιγμή διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπησης στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ.

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

  ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

  Προκατασκευασμένο σπίτι λέγεται το σπίτι που τμήματα του ή ολόκληρο έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο και μεταφέρεται για συναρμολόγηση στην οικοδομή. Τα προκάτ διακρίνονται σε τρεις κατηγόριες : σε προκάτ με ξύλινο σκελετό,σε προκάτ με μεταλλικό σκελετό και σε προκάτ με  τοιχεία απο μπετόν.

 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  •  Ταχύτητα παράδοσης 2 εως 5 μήνες (ημερομηνία συμφωνημένη από την αρχή).
  •  Ελεγχόμενο κόστος
  •  Εξασφαλισμένη ποιότητα(ποιοτικοί έλεγχοι στο εργοστάσιο πριν την κατασκευή).
  •  Απαλλαγή απο το άγχος της οικοδομής(συνεργία,καιρικές συνθήκες κτλ.).
  Στα πλεονεκτήματα πρέπει να αναφερθούν και η εξασφαλισμένη θερμομόνωση,ηχομόνωση,αντοχή στον χρόνο και η αντισεισμικότητα,στοιχεία απαραίτητα για κάθε κατασκευή.

 ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  •  Περιορισμός δύο ορόφων(για να επιτυγχάνεται η ασφαλής μεταφορά στο εργοτάξιο).
  Αναλαμβάνουμε ολόκληρη την διαδικασία κατασκευής ΠΡΟΚΑΤ κατοικιών. Από τον σχεδιασμό της οικίας, την έρευνα αγοράς για βέλτιστη και οικονομική κατασκευή, την έκδοση οικοδομικής αδείας μέχρι και την τελευταία γραφειοκρατική διαδικασία. Ενδεικτικές τιμές, από 700 ευρώ/τμ. Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα άδειας και θεμελίωσης. Σε κάθε περίπτωση ένα προκάτ σπίτι κοστίζει έως 40% φθηνότερα από μία συμβατική κατοικία.

 Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας ενημερώσουμε για οτι νέο υπαρχει στην αγορά.

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η ρύθμιση περί ημιυπαίθριων χώρων του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών βγήκε παγανιά και επιβάλλει ανάλογου ύψους πρόστιμα για τους ...ίδιους ημιυπαίθριους.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=167416

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ - ΥΠΟΓΕΙΑ - ΣΟΦΙΤΕΣ 
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ 
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ
ΤΑΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
ΠΟΙΟΤΗΤΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΤΑΧΥΤΗΤΑ
                         ΑΠΟ 190 ΕΥΡΩ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΜΟΙΒΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
                     

ΤΗΛ 6936108429-6936924758
Ε-MAIL TE.SALMA@GMAIL.COM

Ημερομηνία λήξης προθεσμίας για τακτοποίηση ημιυπαίθριου:
  28 Δεκεμβρίου 2010

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ 38, ΔΑΦΝΗ
ΤΗΛ: 6936108429, 6936924758 
e-mail: te.salma@gmail.com
www.salmate.gr

Είμαστε νέοι πολιτικοί μηχανικοί που βασικό στόχο έχουμε τον σχεδιασμό και την άριστη ποιότητα κατασκευής λειτουργικών και καλαίσθητων χώρων σε συνδιασμό με την απόλυτη συνέπεια απέναντι στον πελάτη.

 Αναλαμβάνουμε:

 ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ
Mε την συνεργασία μας με έμπειρα συνεργεία και την δική μας συνεχή επίβλεψη επιτυγχάνουμε άριστα αποτελέσματα σε ανακαινίσεις:
- κατοικιών
- γραφείων
- καταστημάτων
- τουριστικών μονάδων

ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
Αναλαμβάνουμε την διεκπεραίωση οικοδομικών αδειών:
- μονοκατοικιών
- καταστημάτων
- αλλαγής χρήσης χώρων
- επισκευή
- προσθήκη

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ Κ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΥΠΑΡΧΟΝ ΚΤΙΡΙΟ

ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

- Άμεση επαφή με τον πελάτη
- Σύνταξη φακέλου, διεκπεραίωση φακέλου στην πολεοδομία
- Φιλικές τιμές